Cinci școli din Cluj au cerut să treacă în online din cauza pandemiei COVID


În Cluj sunt 5 școli care au cerut să treacă la cursuri online, în timp ce în București sunt 100 de cereri. 

Până la această oră, Inspectoratul Școlar al Municipiului București a primit 100 de cereri de suspendare a activității cu prezență fizică. Este vorba de 91 de cereri de suspendare a activității în baza articolului 3.2 și de 9 cereri de suspendare a activității în baza articolului 6.9. Articolul 6.9 presupune și avizul DSP și hotărârea Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență. Articolul 3.2 presupune decizia inspectoratului, la solicitarea școlii”, a afirmat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi 24.

Îngrijorarea este mai ales în Capitală, pentru că în Cluj spre exemplu, unde rata de infectare este de 10,4 la mie, au fost doar 4 solicitări în baza articolului 3.2 și o singură solicitare în baza articolului 6.9, iar în Timișoara, unde avem 12,7 la mie, am avut doar 4 solicitări în baza 3.2”, a mai declarat ministrul Educației.

Acesta a mai precizat că în județul Brașov s-a înregistrat o singură solicitare de trecere în online, la fel și în Teleorman, Neamț, Mureș, Galați, Vrancea.

Rata de incidență este în Cluj-Napoca de 10.70 cazuri la mia de locuitori, iar pe tot județul de 8.33. În București, rata în ziua de marți a fost de 14.71 la mia de locuitori. 

Comentarii Facebook