Cinci români, suspectaţi de administrarea unor site-uri care oferă servicii de asasinare la comandă. Ancheta, deschisă la cererea autorităţilor din SUA


Procurorii DIICOT în colaborare cu Departamentul pentru Securitate Internă al Statelor Unite ale Americii - Homeland Security, cercetează cinci cetăţeni români care ar fi administrat pagini de internet care oferă servicii de asasinare la comandă. Acuzaţiile la adresa românilor sunt de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la infracţiunea de omor şi spălare de bani.

Dosarul a fost deschis în urma transmiterii de către autorităţile din Statele Unite ale Americii a unei cereri de comisie rogatorie, care priveşte mai mulţi cetăţeni români, cercetaţi sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni. Potrivit unui comunicat dat publicităţii de DIICOT, şapte percheziţii au avut loc, miercuri raza judeţelor Gorj şi Hunedoara, la domiciliile unor persoane care au legătură cu faptele investigate în acest dosar. 

În fapt, autorităţile judiciare din Statele Unite ale Americii vizează activitatea unui grup infracţional organizat care a administrat pagini de internet pe care erau postate oferte pentru servicii de contractare asasinate la comandă. Aceste site-uri erau accesibile numai prin intermediul unei reţele care foloseşte programe informatice care maschează traficul prin internet al utilizatorilor, prin criptarea şi direcţionarea traficului prin relee intermediare. Site-urile păreau să accepte plata serviciilor exclusiv în monedă electronică. Autorităţile din Statele Unite ale Americii au stabilit că acest grup este format din cinci sau mai multe persoane aflate pe teritoriul României, care a acţionat în mod coordonat pentru administrarea site-urilor respective şi în vederea spălării sumelor de bani obţinute în urma comiterii infracţiunilor de instigare la omor”, se arată în comunicatul dat publicităţii de procurorii români.

Conform sursei citate, prejudiciul produs prin activitatea infracţională este de aproximativ 500.000 de euro.

În urma descinderilor la adrese din Gorj şi Hunedoara au fost descoperite şi ridicate calculatoare, telefoane, înscrisuri care prezintă interes pentru cauză şi a fost indisponibilizată suma de 30.000 de lei.

Cinci suspecți și patru martori pe numele cărora au fost emise mandate de aducere au fost conduși la sediul unităților de poliție pe raza cărora au fost efectuate perchezițiile domiciliare, în vederea audierii și continuării cercetărilor. La activitățile desfășurate au asistat și reprezentanții ai Homeland Security Investigations- United States of America și ai Ambasadei Statele Unite ale Americii la București, precizează DIICOT, notează News.ro


Comentarii Facebook