Vineri 5 Iunie

Chinezii atrag atenția medicilor europeni că repetă greșeala făcută de ei la Wuhan, la începutul crizei


Doctorii chinezi îi avertizează pe cei din Europa că fac aceleaşi greşeli ca cei din Wuhan în ceea ce priveşte tratarea bolnavilor de coronavirus, scrie Bloomberg.

În Wuhan, nu s-au folosit echipamente de protecţie adecvate, ceea ce duce la o rată mare de infecţie în rândul medicilor şi a asistentelor medicale. Cel puţin 46 de medici au murit.

Colegii noştri europeni contractează boala în practica lor zilnică, iar proporţia este destul de similară cu situaţia anterioară din Wuhan”, a spus Wu Dong, profesor de gastro-enterologie la Spitalul Medical Peking Union.

Dezavantajul lucrătorilor medicali este o criză emergentă cu care se confruntă marile ţări occidentale pe care virusul a pus acum stăpânire. Din Italia până în SUA, ţările raportează un deficit de materiale medicale de protecţie, cum ar fi măştile din spitale, în timp ce medicii şi asistentele nu pot face faţă numărului mare de pacienţi.

De asemenea, natura extrem de contagioasă a virusului înseamnă că acesta prezintă semne de transmitere în moduri neobişnuite, cum ar fi prin intermediul ochilor.

Comentarii Facebook