Cel mai bine plătit român, demis de guvernul Orban. Cât câștiga Ovidiu Badea


Guvernul Ludovic Orban l-a demis pe bugetarul cu cel mai mare salariu din România, cel care a ascuns faptul că se taie anual în România 38,6 milioane de metri cubi.

Ovidiu Badea, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea” (INCDS), câștiga lunar 35.000 de euro.

Motivul acestei întâlniri îl reprezintă decizia pe care am luat-o referitoare la încetarea delegării atribuțiilor de director general la Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură, este vorba despre domnul Ovidiu Badea. Am luat această decizie în urma numeroaselor petiții pe care le-am primit la Ministerul Educației și Cercetării, dar și din cauza unor semnale pe care le-am primit din partea presei. Totodată, această decizie s-a concretizat în urma controlului pe care l-am dispus, la Institut, și în urma constatărilor Corpului de Control”, a anunțat Monica Anisie, ministrul Educației.

Cu toții am aflat de celebra cifră de 38, 6 milioane de metri cubi de lemn recoltat anual din pădurile României, cu 20 de milioane de metri mai mult decât datele pe care le avem de la INS. Consider că este inadmisibil că la mai bine de un an de la terminarea inventarului forestier național ciclul 2, Institutul de Cercetare și Dezvoltare în Silvicultură să nu poată să avizeze o valoare finală a volumului de lemn recoltat din pădurile României” a mai spus Anisie.

Ovidiu Badea, directorul general al Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură ”Marin Drăcea”, a câștigat în 2019 suma de 1,94 milioane lei, fiind numit în funcție în 23 mai 2019.

Președintele american Donald Trump câștigă 400.000 de dolari pe an, adică 1,6 milioane de lei pe an, mai puțin decât bugetarul român Ovidiu Badea.

Conform ultimului ciclu de cercetare al Inventarului Forestier Național (IFN) încheiat în 2018, din pădurile românești s-au extras 38 de milioane de metri cubi de lemn anual. Doar 18 milioane reprezintă tăieri legale. Restul de 20 de milioane reprezintă cantitatea de lemn dispărut fără acte, în fiecare an, în valoare de 1 miliard de euro. Ovidiu Badea, directorul Institutului Național de Cercetare-Dezvoltare în Silvicultură, instituția care a elaborat acest raport, a manipulat forma finală a documentului. A hotărât excluderea datelor care descriu statistic dispariția materialului lemnos din pădure. Adică a ascuns dimensiunea jafului!

Datele reale au fost făcute publice de directorul IFN, Gheorghe Marin, și asumate de noul Ministru al Mediului, Costel Alexe. Este oficial: dispar din păduri 20 de milioane de metri cubi de lemn în fiecare an! La fiecare arbore tăiat legal, altul este doborât ilegal, informează declic.ro

INCDS este o instituție extrem de importantă pentru managementul forestier din România. În momentul de față, instituția are o problemă uriașă în ceea ce privește transparența și credibilitatea informațiilor pe care le furnizează. Recent au fost descoperite cazuri de cioate îngropate într-o stațiune de cercetare a instituției, în gropi comune, pentru a se pierde urma arborilor exploatați ilegal. Este necesară schimbarea conducerii acestei instituții, dar și o analiză profundă a rolului și a responsabilității INCDS. Există suspiciuni întemeiate și în ceea ce privește subevaluarea volumului de lemn din amenajamentele pe care această instituție le întocmește pentru administrarea pădurilor statului, lemn care ulterior dispare fără urmă din pădurile statului.

Comentarii Facebook