Sambata 10 Decembrie

Ce spune Cristian Tudor Popescu despre pensia de 56.000 de lei pe lună (12.000 Euro)


Cristian Tudor Popescu a comentat informația privind pensia de 56.000 de lei pe care o încasează un român.

Asta nu ne revoltă, ne ocupăm de OUG, CCR... miniștri schimbați...”, constată jurnalistul, referindu-se la faptul că politicienii nu sunt interesați de astfel de lucruri.

Cât avea ăla? 56.000 de lei pe lună, pensie... Aș vrea și eu să știu cum se justifică această cifră. Cum ajungi la suma asta? Pentru ce? Ce-a făcut omul acela? Leu cu leu, să văd și eu cum adună în statul român 56.000 de lei pensie. Aș vrea să văd și eu asta. Și în general pentru toți ăștia – magistrați, polițiști care au ieșit la pensie la 47, la 45. La 40 de ani!!! Au ieșit cu niște pensii imense. Vreau să știu și eu. Ce a făcut respectivul pentru statul român încât să primească această pensie? A spus cineva lucrul ăsta odată?”, a întrebat CTP la Digi 24.

Sunt și oameni care încasează mai multe pensii speciale, unii membri în Curtea Constituțională, judecători la Curte.

E posibil și lucrul ăsta. Și asta ”nu ne revoltă”. Așa cum ”ne revoltă” că n-am dat amnistie și grațiere... Le-au fost ”încălcate” drepturile. ”Se poate așa ceva?”. Dar nouă, tuturor celorlalți, cărora ne sunt încălcate drepturile în fiecare moment de către acești indivizi care iau sumele astea de bani? În vreme ce Avocatul Poporului se ocupă de pușcăriași, că n-au condiții de intimitate, de viață privată la pușcărie. N-au condiții suficiente de viață privată la pușcărie... Și în același timp, noi suntem în fiecare moment batjocoriți de acești indivizi cu pensiile respective.

N-am văzut pe nimeni, din niciun partid, să se lege cu lanțuri de ușa Parlamentului să spună ”așa ceva nu mai poate să continue... e o crimă...”.

Aceste pensii sunt o crimă, nu se mai poate continua cu ele”. A venit cineva din partide să spună ceva? Nu. Nu e nicio problemă... discutăm de OUG pe coduri și de miniștrii ăia doi pe care-i schimbă, și de CCR. De OUG și CCR...

Comentarii Facebook