Ce reacție a avut un elev cu media 4, când a aflat că primește bursă de merit: ”Cui nu-i trebuie atâția bani?”


Modul în care se acordă burse de merit s-a schimbat recent, iar acum sunt elevi cu media 2, care primesc bursă. Sunt foarte mulți elevi sub media cinci car primesc lunar bursa de 450 de lei, iar alți elevi cu media peste 9.50 nu s-au încadrat.

Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a anunțat că ia în calcul să amendeze Ministerul Educației din cauza burselor de merit acordate fără noimă. CNCD a primit sute de plângeri de la profesori și părinți nemulțumiți că zeci de mii de elevi cu rezultate aproape de 9,50 nu primesc bursă.

Un elev de la liceul din Brănești care anul trecut nu a reușit să obțină nici măcar media cinci este printre cei care vor primi bursă de merit. Acesta a spus că e fericit de banii primiți.

Așa, deodată, am aflat că mă încadrez la această bursă, cu 4 și ceva. Am intrat aproape de limită, pentru că n-am mai învățat. Cui nu-i trebuie atâția bani?”, a declarat elevul, potrivit protv.ro. Colega lui așteaptă și ea bursa de merit, însă față de el, aceasta are media 10. ”Eu am luptat pentru bursă de ceva timp, pentru că sunt bani pe care îi pun deoparte pentru facultate”, a declarat eleva.

La Cluj, există un elev din Câmpia Turzii care primește bursă de 450 de lei cu media mai mică de doi. 

Sunt anumite probleme. Acest sistem de acordare a burselor trebuie să fie unitar, după un sistem de notare și nu procentual”, a declarat Csaba Asztalos, președintele C.N.C.D.

Comentarii Facebook