Duminica 10 Decembrie

Ce despăgubiri cere familia care a blocat lucrările la Autostrada Sebeş - Turda


Familia din Alba Iulia care a blocat în instanţă lucrările la Autostrada Sebeş - Turda până la instalarea unor panouri fonice cere daune morale de 100.000 de lei.

Familia din Oarda de Sus reclamă că autostrada trece prea aproape de casa ei, iar acest lucru produce poluare atmosferică și fonică.

Familia respectivă a dat în judecată CNAIR şi constructorii lotului 1 al autostrăzii A10 CNAIR preciza, imediat după ce familia din Alba Iulia a obţinut în instanţă oprirea lucrărilor la autostrada A10 Sebeş-Turda, că a cerut constructorului montarea urgentă de panouri.

Potrivit CNAIR, sentinţa Tribunalului Alba hotărăşte încetarea temporară a executării lucrărilor la punctul de lucru Oarda de Sus al Autostrăzii Sebeş-Turda, lotul 1, în zona imobilului proprietatea reclamanţilor, lucrările desfăşurându-se în continuare pe restul şantierului.

Imobilul menţionat nu este pe culoarul de expropriere, iar proiectul construcţiei acestui lot de autostradă nu a fost modificat din cauza imobilului respectiv. CNAIR a solicitat în repetate rânduri antreprenorului să efectueze măsurători ale zgomotului şi să monteze în regim de urgenţă panouri fonoabsorbante omologate, astfel încât nivelul zgomotului în zona afectată să fie redus până la limitele admise conform acordului de mediu. Cerinţele de mediu sunt parte integrantă din obligaţiile contractuale ale antreprenorului. Având în vedere că măsurile de remediere a acestei probleme sunt în sarcina constructorului, automat şi eventualele daune stabilite de instanţele judecătoreşti vor fi suportate tot de către acesta şi nu de către CNAIR”, arăta compania, conform Digi24.

Într-un alt dosar, familia din Alba Iulia a mai obţinut daune materiale de 70.000 de euro şi daune morale de 15.000 de euro din partea CNAIR şi Ministerul Finanţelor pentru ”afectarea dreptului de proprietate şi a vieţii private”.

Comentarii Facebook