Câțiva ucraineni au încercat să ajungă în România traversând munții. Unul a fost găsit degerat, iar altul era decedat într-o râpă


Mai mulți ucraineni au încercat să ajungă în România prin Munții Maramureșului, dar din cauza zăpezii, unul nu a mai putut înainta, fiind nevoie urgentă de intervenția salvatorilor montani. Un alt ucrainean care a fugit de război a fost găsit decedat într-o râpă.

În cursul nopții dintre marți, 5 aprilie, și miercuri, 6 aprilie, în jurul orei 02:48, dispecerul 112 a fost anunțat că o persoană rătăcită a fosst găsită de către doi salvamontiști din Ucraina, pe teritoriul Ucrainei, a declarat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș.

Persoana găsită avea picioarele degerate și a fost nevoie de ajutor medical pe care l-a primit din partea celor doi salvatori chiar acolo unde a fost găsit pacientul, pentru că bărbatul nu se putea mișca. A fost chemat inclusiv un elicopter pentru transportul cât mai rapid la spital, declară sursa citată.

Operatorul 112 ne-a făcut legătura cu ofiţerul de serviciu din cadrul Dispeceratului de Coordonare Elicoptere Mureş care ne-a solicitat să luăm din nou legătura la ora 06.45, la răsărit, pentru a evalua condiţiile meteorologice şi în cazul în care acestea vor fi favorabile vor permite elicopterului să efectueze zborul de recuperare a persoanei rănite”, a precizat purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş.

Totodată, una dintre cele două persoane salvatoare a transmis coordonatele pentru a putea fi localizaţi. „Echipele de salvare din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte şi echipele de sprijin de la celelalte structuri şi Salvamont s-au întors la bază, în jurul orei 03.20, nereuşind identificarea locului unde se găseşte persoana în cauză”, a mai declarat acesta.

Tatăl bărbatului a fost găsit, decedat, într-o râpă, notează Digi24. În Munţii Maramureşului, la graniţa româno-ucraineană, stratul de zăpadă în unele locuri ajunge la 1 metru, iar vremea se schimbă rapid.


Comentarii Facebook