Duminica 28 Aprilie

Cătălin Cherecheș riscă și mai multă închisoare! ,,Legea Fugarilor” i se va aplica și lui, anunță ministrul Justiției


Proiectul ,,Legii Fugarilor” a intrat luni în dezbatere în Camera Deputaţilor.  Propunerea legislativă prevede modificări în Codul penal, în cazul persoanelor care sunt condamnate definitiv, însă nu se prezintă  pentru a fi pusă în executare pedeapsa în termen de 7 zile.

Astfel, cei care nu se predau autorităților în limita menționată mai sus, vor primi o pedeapsă suplimentară , pentru o infracțiune similară cu cea de evadare. Practic, pe lângă pedeapsa inițială pentru care erau condamnați aceștia vor primi și între 6 luni şi 3 ani de închisoare în plus. 

„Fugarii vor fi mai aspru pedepsiţi! Astăzi a fost dezbătut de Camera Deputaţilor, cameră decizională, proiectul de lege privind evadarea, iniţiat de Ministerul Justiţiei. După ce va intra în vigoare legea, fugarilor li se va adăuga o nouă pedeapsă la cea existentă, anume între 6 luni şi 3 ani pentru o infracţiune asimilată celei de evadare.

O lege bună, necesară, susţinută de Guvern, mai ales în contextul în care unii condamnaţi găsesc diferite tertipuri pentru a nu-şi executa pedepsele în penitenciarele din România.

E frustrant să vezi cum unii încercă să scape de pedeapsă dată de o instanţă din ţară”, a afirmat Alina Gorghiu, potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Justiţiei.

Alina Gorghiu a menționat că și Cătălin Cherecheș, primarul din Baia Mare, care a fugit din țară cu câteva ore înainte de a fi condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru luare de mită, va fi supus acestei noi legi. 

„Cel mai recent exemplu este Cătălin Cherecheş. Pentru că mulţi m-aţi întrebat, vă spun că legea i se va aplica atât condamnatului fugar Cherecheş, cât şi oricărui fugar (indiferent de numele lui) care, în termen de 7 zile de la intrarea în vigoare a legii sau de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare, după caz, nu se va prezenta la organele competente pentru a începe executarea pedepsei”, a mai explicat ministrul Justiției.

Comentarii Facebook