Cât costă un porumb fiert pe litoral. A devenit ceva de lux


Ia porumbul, neamule”, acesta era sloganul celor care vindeau porumb fier pe plajă mai demult, la prețuri minuscule. 

Ei bine, acum de la producător, până pe plajele de pe litoral, preţul porumbului crește de 10 ori.

În Dăbuleni, pe lângă pepeni agricultorii cultivă şi porumb dulce. Dar ca să iasă cu el pe tarabe din prima lună de vară, trebuie să îl crească în solarii. Cultura de porumb zaharat era, până acum câțiva ani, exotică pentru fermele din România. Porumbul se vinde cu un leu, iar pe plajă ajunge la 10 lei bucata.

Doar un kilogram de boabe dulci pentru semănat ajunge la 50 de lei, faţă de 16 lei cel clasic. E un soi care se face timpuriu, dar are nevoie de o îngrijire specială, iar producătorii abia îşi scot investiţia. 

Vin samsarii care vin aici, la Dăbuleni şi vin si îl iau de la noi”, a spus un producător. Până la mare preţul creşte de 10 ori. Preţul e piperat, dar pofta e mare, spun turiştii, transmite observatornews.ro.

Nu cumpărăm! Se pune mâna pe produs şi nu. Scump, la banii noştri, foarte scump”, a spus o femeie. 

Atenţie însă de unde cumpăraţi porumb vara. Ţinut în soare, poate avea bacterii periculoase precum Salmonella, Stafilococ auriu sau E. coli.

Captură.JPG

Comentarii Facebook