Care este cel mai sumbru scenariu privind coronavirusul în România


Nelu Tătaru, secretarul de stat din cadrul Ministerului Sănătății, a explicat ce scenarii sunt în acest moment în ceea ce privește coronavirusul. 

Şi noi avem studiile noastre, preconizările noastre. Ne gândim şi la un scenariu 4, ne gândim şi la un vârf în a doua jumătate a lunii aprilie, odată cu venirea şi ultimului val de cetăţeni români care sunt în Spania, precum şi a sărbătorilor de Paşte”, a spus Nelu Tătaru la Digi. Acesta a spus că în cel mai grav scenariu vom avea 10.000 de cazuri în România.

Evoluţia focarelor interne pe care le avem, mici, în tendinţă de a nu conflua şi o creştere lentă a numărului de cazuri dă posibilitatea, deocamdată, sistemului sanitar să-şi trateze pacienţii şi să putem completa paturile, după externare, cu cei care se vor confirma”, a spus Nelu Tătaru.

În scenariul pozitiv, România va avea o evoluție lentă a numărului de cazuri.

Scenariul bun ar fi ca evoluţia spre scenariul 4 să se facă lent, cu un număr de cazuri care cresc spre 2.000, dar într-un ritm lent, cu o grupă de risc mai puţin afectată. La acest moment, vârstele extreme şi cu comorbidităţi n-au fost afectate”, a mai spus Nelu Tătaru.

Comentarii Facebook