Când vom putea găsi cireşe româneşti în pieţe. O primă recoltă compromisă, agricultorii spun că nu trebuie să ne aşteptăm la preţuri mici


Veste proastă pentru cei care abia aşteptau să guste cireşele româneşti de mai. Mai avem ceva de aşteptat şi nu trebuie să ne aşteptăm la preţuri mici. Am avut episoade de ger în aprilie, pomii au fost afectaţi iar florile s-au oflilit. O primă recoltă compromisă.

În mod normal, peste o săptămână ar trebui să apară în pieţe primele cireşe româneşti, însă nu sunt speranţe prea mari că vom găsi cireşe de mai din livezele de la noi. Asta din cauza vremii şi a temperaturilor capricioase din ultima perioadă, scrie Observator.

Localitatea Turcineşti, din judeţul Gorj, cunoscută drept „Comuna de cireşari”, este locul cu cele mai bogate recolte de cireşe din România. Aici, cireşele au fost mereu o sursă importantă de venit pentru oamenii locului. Dacă în alţi ani, la început de mai, localnicii culegeau deja prima recoltă, acum oamenii nu mai au ce să adune din pomi, scrie sursa citată.

Nu a mai rămas nimic din cauză că luna trecută chiar a nins, pomii erau atunci în floare, astfel că totul este compromis. Speranţa, spun oamenii, stă în recolta de luna viitoare.

Comentarii Facebook