Duminica 28 Aprilie

Un mecanic de locomotivă a condus două trenuri de călători sub influența substanțelor interzise. Alți doi mecanici au refuzat testarea


Un mecanic de locomotivă pe un tren de călători a fost depistat pozitiv la cannabis de către polițiștii din Galați. Alți doi colegi ai săi au refuzat testarea și s-au ales cu dosare penale.

„În cadrul acțiunii RAW (Rail Action Week), polițiștii SRPT Galați au făcut verificări pe linia depistării personalului feroviar care desfășoară serviciul sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, context în care a fost identificat S.M.O., mecanic de locomotivă, care și-a desfășurat activitatea pe două trenuri de călători și care, în urma testării cu Drugtestul Drager, a ieșit pozitiv la substanța THC (cannabis)", se arată într-un comunicat de presă al Secției Regionale Poliție Transporturi Galați.

Alți doi mecanici au refuzat testarea, iar pe numele lor au fost deschise dosare penale. Celor în cauză li s-au întocmit dosare penale, sub aspectul comiterii infracțiunilor de prezența la serviciu sub influența substanțelor psihoactive (conform art. 331 alin.2 Cod Penal) și neîndeplinirea datoriilor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă (conform art. 329 alin. 1 Cod Penal.)

Comentarii Facebook