BOR s-a răzgândit în privința vaccinului anti-COVID-19. Ce rol va juca Biserica în campania de vaccinare?



BOR s-a răzgândit în privința vaccinului anti-COVID. Anunțul oficial a fost făcut de însuși Preafericitul Părinte Daniel. Ce rol va juca, de fapt, Biserica în campania de vaccinare din România? Până și cel mai înfocat contestatar al măsurilor de prevenție, Înalt Prea Sfințitul Teodosie, și-a schimbat radical discursul.


Bor s-a răzgândit în privința vaccinului anti-COVID


S-ar părea că BOR s-a răzgândit în privința vaccinului anti-COVID, iar autoritățile au câștigat un aliat neașteptat în lupta cu pandemia de coronavirus. Patriarhul Bisericii Ortodoxe Românea făcut un anunț ce a luat prin surprindere multă lume.


Acesta a anunțat că Biserica se va implica în campania națională de vaccinare împotriva COVID-19. Astfel, cancelaria ar fi trimis deja, către toate eparhiile din țară broșura informativă „Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Sigură. Voluntară.”


Broșura a fost distribuită la sugestia coordonatorului campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, împreună cu solicitarea de a fi pusă la dispoziția personalului clerical cât și neclerical, „astfel încât aceștia să aibă acces în cel mai scurt timp la informațiile și clarificările oferite de specialiști, pentru a putea decide în cunoștință de cauză dacă doresc să se vaccineze.”


Și IPS Teodosie s-a răzgândit în privința vaccinului și bolii


Cu privire la vaccinare, noi nu spunem nici da, nici nu. Aici este competența medicilor. Cum să spun eu că sunt competent în privința vaccinului? Orice extremism nu este de bun augur, nici vaccinați-vă toți, nici nu vă vaccinați. Orice pacient ia de la medicul său o recomandare pentru un vaccin, pentru o boală ca să se controleze, la o trimitere, la un specialist. Fiecare e liber să o facă, nu putem interzice, nici nu putem promova. Nu suntem specialiști”, a transmis Arhiepiscopul Tomisului, scrie News.ro


„Cel mai mult să știți că vindecă tot rugăciunea, mai mult decât vaccinul”


În ciuda declarațiilor ce par să trădeze o schimbare totală de atitudine a IPS Teodosie, arhiepiscopul a ținut, totuși, să puncteze că tot rugăciunile sunt cele ce pot vindeca mai mult decât orice vaccin.


Noi suntem vectori de transmitere a vaccinului, noi suntem transmițători și ne pare rău că am fost puși în situația aceasta. Noi transmitem un adevăr revelat absolut pe când medicamentele sunt relative. Este o mare diferență între ceea ce propovăduim noi și ceea ce suntem puși să facem acum. Patriarhia ne-a dat o recomandare și normal să ne dea că dacă este o boală, noi ne implicăm în boală. Cel mai mult să știți că vindecă tot o rugăciune, mai mult decât vaccinul. Sunt convins de aceasta. Eu m-am apropiat de toți oamenii, că asta e menirea mea, nu am luat niciun virus, trebuie să mă îmbolnăvesc de 100 de ori. Dar având în fiecare zi Sfânta Liturghie și Împărtășanie, știm că Împărtășania combate toți viruși pentru că nu s-a găsit în potir niciun virus. De aceea, nu admitem împărtășanie cu mai multe lingurițe pentru că este blasfemie, înseamnă să ai necredință dacă faci așa ceva”, a declarat IPS Teodosie.


Acesta a mai dezvăluit că nu se va vaccina, deoarece ar avea alergie:


Cine se teme să se vaccineze, nu îl opresc, cine vrea să nu se vaccineze, cred că nu e obligatoriu. Personalul deocamdată nu mă vaccinez și am transmis și preoților. Dar nu le spun să se vaccineze, fiecare să ia sfat de la medic, eu nu sunt medic.


Comentarii Facebook