Joi 9 Aprilie

BOR anunță că Biserica nu intră în carantină: Coronavirusul nu se ia prin rugăciune


Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) Vasile Bănescu a declarat, duminică, că „Biserica nu intră în carantină”. Acesta a spus că virusul „nu se ia prin rugăciune, ci prin ignorarea normelor de igienă elementară”. 

E înţelept să ne îngrijorăm în limitele raţiunii, dar devine periculos să ne panicăm, debitând enormităţi pe Facebook, precum aceea a închiderii bisericilor”, a declarat Vasile Bănescu într-o intervenţie la Realitatea PLUS.   

Acesta a mai spus că virusul nu se ia prin rugăciune, subliniind că Biserica nu va intra în carantină deoarece nu aparține vreunei autorități pământești, ci „ea aparţine lui Hristos”.  

Coronavirusul nu se ia prin rugăciune, ci în primul rând prin ignorarea normelor de igienă elementară, aşa cum spun şi autorităţile medicale. Cei declaraţi bolnavi stau oricum acasă sau în carantină. Biserica nu intră în carantină pentru că ea aparţine lui Hristos, nu vreunei autorităţi pământeşti”, a adăugat purtătorul de cuvânt al BOR, conform Adevărul.   

În schimb, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Romano-Catolice din Bucureşti Francisc Doboş a declarat că Biserica Catolică va respecta legile şi recomandările autorităţilor. 

Vom ţine legătura întotdeauna cu autorităţile. Vom respecta legile ţării. Trebuie să fim prudenţi, ştim că Dumnezeu ne salvează, dar nu îl ispitim pe Dumnezeu. Asta nu înseamnă că nu respectăm toate măsurile de igienă, ceea ce am şi comunicat încă de la început, încă din primele zile. Deja în bisericile noastre evităm să atingem aghiasmatarele, evităm să ne dăruim semnul păcii... Asta nu înseamnă că ne lipsim de credinţă, ci că suntem prudenţi unii cu alţii. Noi folosim atât credinţa, ştim că Dumnezeu este cel care ne mântuieşte, dar iarăşi tot Dumnezeu ne-a dat şi raţiune, să fim prudenţi şi responsabili faţă de viaţa semenilor noştri, fără să intrăm în această pandemie a fricii. Îi invităm pe credincioşi la calm. În perioada următoare vom vedea cum va evolua toată această situaţie şi vom lua toate măsurile necesare. Asta nu înseamnă că vom închide bisericile. Vom vedea care va fi situaţia, sperăm să nu ajungem la acest moment”, a declarat Francisc Doboş într-o intervenţie la Digi24.

Comentarii Facebook