Biatlonista Daria Blashko: „Cum poți veni acasă după ce ai violat o fetiță de 10 ani, când tu ai o fiică de aceeași vârstă, care te așteaptă?"


Sportiva Daria Blashko, în vârstă de 26 de ani, este unul dintre oamenii care încearcă să ajute cu ce poate țara sa „adoptivă”, după cum îi spune ea, Ucraian, să nu fie complet distrusă de invadatorii ruși, iar oamenii care au mai rămas pe teritoriul acesteia să poată trăi în pace după ce toate aceste lupte se vor termina. 

Daria s-a născut în Belarus, dar de la debutul ei în lumea sportului, până în prezent, a reprezentat mereu Ucraina la toate probele de biatlon la care a participat. Tânăra sportivă a declarat că dezamăgirea față de soldații ruși a crescut în inima ei, spunând că nu înțelege cum unii militari sunt în stare să provoace asemenea durere unor oameni inocenți și fără apărare. 

Daria Blashko: „Cum poți veni acasă după ce ai violat o fetiță de 10 ani, când tu ai o fiică de aceeași vârstă, care te așteaptă?”

copiii ucrainei.jpg

Sportiva este de-a dreptul sfâșiată de durerea pe care o simte de fiecare dată când aude poveștile copiilor care au supraviețuit atacurilor și violurilor militarilor ruși. „Cum poți veni acasă după ce ai violat o fetiță de 10 ani când tu ai o fiică de aceeași vârstă, care te așteaptă? Cum poți să te uiți calm în ochii ei după aceea?”, se întreabă Daria. 

Nu îmi pot imagina cum poți să vii la familia ta și să aduci toate lucrurile furate. Cum poți aduce adidașii unui copil care nu mai este în viață? Le aduci copilului tău să îi poarte...Fiecare țară are dreptul să trăiască în granițele sale, cu propria sa structură, cu propria ei mentalitate. Chiar dacă au existat aceşti naționaliști în Ucraina (de care se plânge Rusia), înseamnă că aceasta este alegerea Ucrainei, Ucraina vrea să trăiască așa”, a mai spus Daria Blashko.

Sportiva reușește să ajute cum poate copiii și femeile rămase în Ucraina

Daria încearcă să-i ajute pe ucraineni cu ajutoare şi pe contul său de Instagram chiar i-a mulţumit unei alte schioare, din Slovenia, Ana Bucik.

Am vrut să organizăm un mic ajutor umanitar pentru Cernihiv, dar cu ajutorul @anabucik, acest ajutor a devenit mult mai mare! În zilele următoare, pregătim modalități de a livra marfa direct la Cernihiv, pentru că acum nu este atât de ușor pe cât pare. Dar totul va fi ok”, a scris Daria pe reţeaua socială amintită, notează Digisport.ro.

Comentarii Facebook