Miercuri 24 Aprilie

Bătaie generală între români și ucraineni, plecaţi la cules căpşuni în Germania. S-au bătut după închiderea programului de muncă


A fost bătaie generală pe o plantaţie din Germania, între muncitorii români şi cei ucraineni, plecaţi la cules căpşuni. 100 de oameni au fost implicaţi în conflict, poliţia fiind chemată de urgenţă.

Potrivit Bild, 100 de persoane au participat la această încăierarea generală. Incidentul s-a petrecut pe 1 iulie, la scurt timp după ce plantaţia şi-a închis porţile şi programul de muncă pentru acea zi. Potrivit poliţiei germane, chemată de urgenţă pentru a potoli cele două tabere, întreg scandalul a pornit de la o discuţie în contradictoriu între români şi ucraineni. Autorităţile germane nu au dorit să precizeze cu exactitate care a fost subiectul acestei discuţii aprinse care a degenerat.

Un grup mai mare de angajați ucraineni s-a certat cu un grup de români. În cursul acestor dispute, trei cetăţeni români au apucat obiecte periculoase şi i-au atacat pe ucraineni", a declarat Sophie Pawelke, purtătorul de cuvânt al poliţiei din Rostock. Conform poliţiştilor germani, printre "obiectele periculoase" s-au numărat şi arme albe. În urma incidentului, trei persoane au fost rănite şi transportate la spital, iar alte două persoane au fost arestate.

Comentarii Facebook