Bătaie de joc! Un pensionar s-a trezit fără pantofi la externarea din spital. Camerele au arătat RUȘINEA


Un pensionar de 70 de ani, internat la Spitalul din Huși, s-a trezit în situația penibilă de a nu avea pantofi cu care să plece la externare. Cineva i-a furat pantofii, dar cei de garderobă se jurau că omul a venit în ciorapi. 

Nepotul a venit să îl ia din spital și a făcut un scandal monstru. ”L-am luat acasă în șlapi. Cum era să-l iau?! Ne-au dat număr de înregistrare la plângerea adresată conducerii și au spus că se va face o anchetă. Papucii nu știu dacă-i mai vedem vreodată, dar măcar pe viitor să nu se mai întâmple și la alți pacienți așa ceva”, spune nepotul pacientului.

Bătrânul care a fost pus în jenanta situație, de a-și căuta cu scandal prin Spitalul Huși papucii dispăruți, se numește Chirilă Mircea și are 70 de ani. Este de loc din comuna Tătărăni. Omul povestește că a chemat Ambulanța pe 14 aprilie, care, în jurul orelor 09:00, a venit în centrul satului și l-a luat. Se îmbrăcase curat, cu hainele bune și cu pantofii luați de curând, de la oraș, pe care spune că dăduse 240 de lei, și așa a fost transportat de autosanitara SAJ la Spitalul Huși. Are multe suferințe fizice, între care și o sondă care trebuie schimbată periodic, cam la 21 de zile. Pentru că întârziase, acum era imperios necesar să ajungă să fie văzut de medici. A ajuns la Primire Urgență, s-a decis internarea sa, iar o doamnă de acolo i-a luat bunurile personale, haine, pantofi, pentru a le depozita în siguranță la magazie, după cum e rânduiala. Omul a rămas în pijamale și în șlapi, ca orice pacient internat, conform vremeanoua.ro.

Ciudat este că de pe hârtia cu inventarul bunurilor, tocmai pantofii lipseau. Între timp, încălțările au și dispărut.

Pe 21 aprilie, nepotul pacientului Chirilă a fost chemat să îl ia acasă pe unchiul său. “Situația a fost și de râs și de plâns în același timp, vă spun sincer. Venisem să îl externez. I-au adus bunurile din magazie, s-a îmbrăcat, tot, dar când să se încalțe, ia papucii de unde nu-s. Am semnalat imediat situația și am cerut papucii. Ce ni s-a părut ciudat este că, brusc, toată lumea de acolo a sărit cu gura pe noi. Niște doamne asistente, infirmiere sau ce erau, spuneau că nu e adevărat că bătrânul a venit încălțat. Zic, doamnelor, cu să nu vină încălțat la Spital? Că Ambulanța l-a luat din centrul satului, iar până acolo el s-a dus pe jos. E o râpă, e noroi, cum să fi mers în șosete de acasă până la Ambulanță și apoi să fi venit așa la Spital? A avut pantofi. Unchiul meu spunea și el că a venit cu pantofi, erau negri, noi, dăduse 240 de lei pe ei. Unde sunt? Tot întrebam noi. Personalul spunea că, nu, moșul a venit fără papuci. Noi am insistat. M-au dus în magazie, chipurile, să văd cu ochii mei că nu sunt, m-au purtat pe colo, pe colo. La un moment dat, una dintre doamnele asistente sau ce funcție are, ne-a arătat o hârtie pe care erau trecute bunurile unchiului meu, dar papucii, într-adevăr, nu erau menționați. Și ele spuneau că asta e dovada că el nu a avut papuci la internare. Zic, măi oameni buni, omul acesta nu a plecat la Spital în șosete. Ele însă o țineau pe-a lor”, spune Ștefan Popa, nepotul bătrânului.

Lucrurile s-au lămurit după ce au fost verificate camerele de supraveghere. ”La un moment dat a venit un domn inginer și încă o persoană și-au spus că da, e adevărat, pe imagini se vede clar că pacientul avea pantofi negri la intrarea în Spital. Mi-au dat număr de înregistrare la plângere, iar ieri (26 aprilie, n.r.), când am sunat după vreun rezultat, au spus că deocamdată se anchetează cazul. Nu am mai vrut să mai scriu în plângere că pe data de 7 ianuarie 2021, când a murit în Spitalul Huși soția unchiului meu, Iuliana, eu adusesem la poarta Spitalului pachet, cu multe scutece de unică folosință și alte lucruri. Am lăsat pachetul, dar abia apoi am aflat că ea era deja moartă. Când am cerut la portari să-mi dea pachetul înapoi, dădeau vina unii pe alții și nu mi-au mai dat nimic. Acum, când am văzut că dispar și papucii unchiului, zic, nu se mai poate. Trebuie să anunț pe domnul director al Spitalului Huși”, spune Ștefan Popa, nepotul pacientului (foto).

Comentarii Facebook