Basescu il ataca pe Regele Mihai: Abdicarea a fost un act de tradare - VIDEO


Presedintele Traian Basescu a lansat un atac dur impotriva Regelui Mihai pe care l-a facut "sluga la rusi", spunand ca abdicarea din 1947 "a fost un act de tradare".

Declaratia a fost facuta la B1 TV, unde presedintele Traian Basescu a spus ca abdicarea Regelui Mihai in 1947 a fost "un act de tradare nationala".

"Tot continuam sa consideram ca abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare a interesului national al Romaniei. Din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere. (...) Trebuie sa recunoastem ca noi inca nu ne asezam corect valorile, de exemplu, pentru noi toti si pentru istorie Antonescu ramane responsabil de holocaustul impotriva evreilor si tiganilor, ducerea lor in Transnistria, nu stiu ce... Nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci, asta era doar prim-ministru. Unora le dam averile, iar pe altii ii consideram criminali de razboi, seful de stat si primul ministru doar pentru ca unul a fost sluga la rusi si a lasat tara prin abdicare il iertam de toate pacatele?", a spus presedintele Basescu la B1TV.

Mihai I a devenit Rege al Romaniei in 6 septembrie 1940, dupa ce Carol al II-lea a abdicat. In data de 30 decembrie 1947, sub amenintarea uciderii a 1.000 de tineri detinuti de comunisti, Regele Mihai I a fost fortat sa abdice si sa aleaga calea exilului.

Comentarii Facebook