BACALAUREAT 2022: Condiţii de promovare. Vezi care sunt notele minime de trecere


Bacalureat 2022 - Condiţii de promovare: Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: să susțină toate probele scrise, la care trebuie sp obțină cel puțin nota 5 și să obţină media 6, la probele scrise.

Condiţii de promovare Bacalaureat 2022

Promovarea examenului de Bacalaureat permite elevilor admiterea la facultate. Astfel, după ce a fost declarat admis la examenul de bacalaureat, elevilor li se eliberează o diplomă de Bacalaureat.

Care sunt notele minime de trecere

Media notelor la probele scrise de la BAC 2022 se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de bacalaureat.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

  • Susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • Susținerea tutror probelor scrise și obținerea notei 5 la fiecare dintre acestea;
  • Obținerea mediei 6 cel puțin, la probele scrise.

Dacă candidații obțin media generală 5,99, media generală se rotunjește la 6,00. Atenție, însă! Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidații care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminați de la o probă. 

Elevii care susțin examenul de Bacalaureat 2022, sesiunea iunie-iulie, se vor înscrie în perioada 23-27 mai, potrivit unei proceduri trimise de Ministerul Educației către inspectoratele școlare. Amintim că elevii de clasa a XII-a termină cursurile pe 27 mai, conform calendarului oficial. Pe 6 iunie aceștia vor susține proba orală la limba română.

Citește și: Bacalaureat 2022: Înscrierea începe în perioada 23-27 mai. Care sunt documentele de care au nevoie elevii de clasa a XII- a

Cei care au avut în toate clasele de liceu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Comentarii Facebook