Avertizare meteo cod galben de vânt şi informare de ploi însemnate, în județul Cluj


Avertizare meteo cod galben de vânt și o informare de ploi însemnate emise, în această dimineaţă, de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) pentru aproape jumătate de ţară, inclusiv județul Cluj, valabil începând cu ora 12:00.

Potrivit ANM, în intervalul  03 noiembrie, ora 20:00 – 04 noiembrie, ora 23:00, în zona Carpaților Meridionali și Occidentali vor fi intensificări ale vântului, cu viteze în general de 60...80 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 90...100 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în județul Caraș-Severin, iar din a doua parte a nopții de miercuri spre joi (03 / 04 noiembrie), treptat vântul se va intensifica și în județele Timiș, Arad și Bihor, cu rafale de 55...70 km/h.

Pe parcursul zilei de joi (04 noiembrie) intensificări temporare ale vântului vor fi local în nordul, centrul și estul țării, cu viteze de 45...55 km/h.

În intervalul menționat, în vestul și nord-vestul țării, precum și în zonele montane aferente va ploua, iar cantitățile de apă vor depăși 20...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

avertizare-meteo-cod-galben-de-vant-si-informare-de-ploi-insemnate-in-aproape-jumatate-de-tara-734220.jpg

Prognoza meteo noiembrie. Un val de aer polar aduce ninsori în România

Prognoza meteo noiembrie. Luna noiembrie începe cu ploi şi vânt puternic şi cu ninsori în zonele înalte de munte, dar şi temporar cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal.

 În a doua săptămână de noiembrie este aşteptat, însă, un nou val de frig. 

Primele zile din noiembrie vom avea temperaturi peste mediile multianuale, cu temperaturi chiar şi de 22 de grade în sudul României. În a doua săptămână de noiembrie este aşteptat un nou val de frig, fiind posibile minime sub 0 grade în centrul ţării şi posibil chiar ninsori în zonele de munte mai joase”, a declarat meteorologul la România TV.

Ultima lună de toamnă începe cu vreme frumoasă şi caldă în sudul României, în timp ce în zonele înalte sunt aşteptate ninsori. Din data de 5 noiembrie, un val de aer polar pune stăpânire pe toată ţara.

Comentarii Facebook