Avertismentul directorului general al AIEA: Situaţia de la centrala Zaporojie „se deteriorează şi mai mult"


Situația de la centrala nucelară Zaporojie din Ucraina „se deteriorează și mai mult”, a avertizat miercuri directorul general all AIEA, Rafael Gossi, în timp ce ucrainenii acuzau Rusia că a bombardat-o din nou. 

Situaţia încă se deteriorează şi nu ne putem permite luxul de a aştepta să se întâmple ceva catastrofal”, a spus Grossi după o întâlnire despre situaţie la reprezentanţa franceză la ONU, deschisă de preşedintele Emmanuel Macron, potrivit News.ro.

Directorul AIEA a spus că a discutat despre acest aspect cu ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, pe care l-a întâlnit miercuri, 21 septembrie, dimineață în marja Adunării Generale ONU. „Atâta timp cât bombardarea continuă, riscurile sunt enorme”, a adăugat acesta. 

Grossi a vorbit şi cu şeful diplomaţiei ucrainene Dmytro Kuleba, a spus el la scurt timp după o conferinţă de presă, exprimându-şi speranţa „de a putea merge la Kiev în curând şi mai târziu în Rusia”.

Centrala de la Zaporojie, ocupată de trupele ruse încă din primele săptămâni ale invaziei lor în Ucrainei lansată la 24 februarie, a fost vizată în mod repetat de bombardamente în ultimele luni. Kiev şi Moscova se acuză reciproc de şantaj nuclear.


Comentarii Facebook