Au fost luate primele sancțiuni la grădinița unde mai mulți copii s-au ales cu arsuri grave la ochi din cauza unei lămpi UV


Au fost luate primele sancţiuni la grădiniţa din Iaşi unde o lampă cu ultraviolete a fost lăsată în funcţiune când copiii erau în clasă.

În urma incidentului care a avut loc la începutul acestei luni, mai mulţi copii au suferit iritaţii şi arsuri grave la ochi, iar cel puţin șapte dintre ei au ajuns la spital.

Citește și: Un copil a ajuns la urgențe cu conjunctivită severă, după ce a fost iradiat la grădinița la care este înscris

Dacă îi întrebăm pe părinţi vor spune că sunt prea blânde aceste sancţiuni pentru că vorbim doar despre câteva atenţionări scrise. Mai precis, atât educatoarea, cât şi îngrijitoarea au primit astfel de avertismente scrise de la Inspectoratul Şcolar Judeţean. Şi tot o atenţionare în scris s primit şi directoarea grădiniţei. De asemenea, în perioada următoare Inspectoratul Şcoalr Judeţean va monitoriza atent activitatea şi modul în care se desfăşoară toate lucrurile la această grădiniţă şi au cerut să de modifice anumite elemente acolo. Între timp, părinţii mai încearcă să îî facă bine pe copii pentru că mulţi dintre ei au fos destul de grav afectaţi de respectivul incident.

Șapte copii au ajuns la spital cu probleme de vedere

Șapte copii au ajuns la spital cu arsuri la ochi sau pe faţa din cauza faptului că au petrecut o anumită  de timp într-o încăpere în care funcţiona o lampă cu UV care fusese deschisă din greşeală de o educatoare de la repsectiva grupă. Părinţii erau porniţi atunci să facă o plângere penală în acest sens pentru că aşa cum spuneam unii dintre copii au ajuns la spital cu probleme destul de grave de vedere şi spuneau că dacă vor rămâne cu sechele vor merge mai departe în instanţă pentru a-şi face dreptate.

Copiii puteau să orbească din cauza luminii UV 

Patru copii de grădiniţă din Iaşi au ajuns la spital cu arsuri pe retină după ce au stat împreună cu educatoarea sub o lampă cu raze ultraviolete aprinsă. Cea care s-a sesizat a fost îngrijitoarea. Femeia a văzut lumina albastră şi a scos lampa din priză. Copiii riscau chiar să orbească, spun medicii.  

Lampa cu ultraviolete era fixată pe tavan. Cei mici au stat în semicerc sub ea împreună cu educatoarea, în timpul activităţilor de dimineaţă. Când au venit să-i ia pe copii, părinţii au observat că cei mici aveau ochii roşii.

Poliţia s-a autosesizat şi a început o anchetă. Un incident asemănător a avut loc şi anul trecut, la o şcoală din Braşov.


Comentarii Facebook