Un copil a ajuns la urgențe cu conjunctivită severă, după ce a fost radiat la grădinița la care este înscris


Mai mulți părinți aduc acuzații grave unei grădinițe și susțin că educatoarele ar fi folosit lămpi UV în clase pline cu copii. Miercuri, 4 mai, seara, mai mulți copii au început să se simtă rău, iar unul dintre ei a ajuns la spital cu o conjunctivită severă, după ce ar fi stat ore întregi în aceeași sală de curs unde se afla o lampă UV aprinsă. O comisie a Inspectoratului Școlar a fost trimisă la grădiniță pentru a demara o anchetă. 

Din 25 de copii, 16 au avut nevoie de îngrijiri medicale

Din fericire, niciunul dintre copiii de la grădinița cu pricina, din Iași, nu mai este internat în acest moment, potrivit observator.ro, dar lipsesc destul de mulți din clasa cu pricina. 25 de copii au fost la grădiniță în ziua în care se presupune că educatoarele au aprin o lampă UV în prezența acestora, astăzi, doar 16 au mers la unitatea de învățământ. 

Mulți dintre cei care lipsesc mai au încă nevoie de ăngrijiri medicale pentru o perioadă mai lungă de timp și nu au voie să fie supuși la nicio sursă de lumină foarte puternică. 

Lampa a fost pornită din greșeală

Potrivit părinților care au fost nevoiți să își trateze copiii din cauza radiaților, dar și a conducerii grădiniței, lampa respectivă a fost deschisă dintr-o greșeală umană, cu câteva zile înainte. După o scurtă perioadă de timp, îngrijitorii unității de învățământ și-au dat seama că acea lampă este pornită și au reușit să o stingă, însă era deja destul de târziu, căci copii fuseseră expuși la radiații. 

Copiii au început să se simtă rău după somnul de la prânz

Cert este că după ce au dormit la prânz, copiii au început să se simtă rău, prezentau pete roşii pe faţă, dar şi arsuri la nivelul ochilor şi usturimi. Au fost luaţi acasă de către părinţi, iar în seara respectivă mai mulţi au ajuns la spital. Unul la spitalul de copii cu o conjuctivită severă şi alţii la spitalul de neurochirurgie şi trimişi acasă cu tratament.

Potrivit unităţii de învăţământ, părinţii au cerut să nu mai fie folosită această lampă cu ultraviolete şi spun că totul a fost greşeală. Nu fusese anunţat şi Inspectoratul Şcolar Judeţean de această situaţie până în această dimineaţă. Au fost chemaţi însă părinţii pentru a li se da mai multe explicaţii, însă nu toţi sunt mulţumiţi de ele şi spun că au de gând să facă o plângere la Parchet pentru vătămare corporală din culpă.


Comentarii Facebook