Atenție șoferi! Se schimbă durata de valabilitate a permisului de conducere. Proiectul a fost adoptat de Senat


Un proiect de lege care prevede modificări ale perioadei de valabilitate a permiselor de conducere a fost adoptat marți de Senat.

Proiectul prevede ca durata în care permisul este valabil să crească, pentru categoriile A și B, de la 10 ani, cât e în prezent, la 15 ani, în cazul șoferilor cu vârsta de până la 70. 

În schimb, conducătorii auto trecuți de 70 de ani vor trebui să-și reînnoiască permisul de conducere și vizita medicală la fiecare cinci ani.

Mai mult, în cazul conducătorilor auto de peste 80 de ani, permisul va trebui reînnoit, indiferent de categorie, la fiecare doi ani.

„Scopul acestei propuneri este de a aduce beneficii cetăţenilor care au permis de conducere prin reducerea costurilor şi a timpului alocat pentru reînnoirea permiselor, de a reduce numărul de şoferi care nu sunt apţi medical să conducă şi implicit de creştere a siguranţei rutiere.”, se subliniază în expunerea de motive.

Menționăm că proiectul prevede ca toate permisele de conducere eliberate anterior publicării legii să își păstreze valabilitatea administrativă înscrisă pe ele, modificările aplicându-se doar în cazul permiselor eliberate ulterior. 

Proiectului legislativ merge acum, pentru dezbatere și votul decisiv, la Camera Deputaților. 


Comentarii Facebook