Aștepta să nască șapte copii și a adus pe lume cu doi mai mult. Totuși, nu a bătut recordul mondial


O femeie din Mali a născut nouă copii, cu toate că medicii i-au spus că va naște numai șapte. Recordul mondial este deținut de Halima Cisse, care a născut 11 copii, în 2012.

Halima Cisse, 25 de ani, din țara vest-africană, a născut în 4 mai 2021 nonupleți - cinci fete și patru băieți. Mama și toți bebelușii ”se simt bine”, se arată într-o declarație scrisă a Ministerului Sănătății din Mali, potrivit Reuters.

Femeia a fost transportată cu un avion în Maroc, la indicațiile lui Bah Ndaw, președintele interimar al guvernului de tranziție din Mali.

Nou-născuții (cinci fete și patru băieți) și mama se descurcă bine”, a declarat ministrul Sănătății din Mali, Fanta Siby, într-un comunicat.

Purtătorul de cuvânt al ministerului Sănătății marocan, Rachid Koudhari, a declarat că nu știe că mai existe o astfel de naștere multiplă într-un spital din țară.

Ecografiile făcute de medici au arătat că aceasta era însărcinată numai cu șapte copii, dar a născut nouă.

Recordul mondial este deținut de o femeie din India

Recordul mondial este deținut de o femeie din India, care în 2012 a născut 11 copii. Anterior, mama cea mai prolifică era Nadya Suleman, din Statele Unite, care în 2009 a dat naştere la opt copii.

Cu toate acestea, mama care a născut cei mai mulți copii vine din Rusia. 

Numele ei este necunoscut, dar se știe că a fost prima soție a lui Feodor Vasiliev (n. 1707 – d.1782), din satul Shuya, Rusia. Ea a născut 16 perechi de gemeni, șapte seturi de tripleți și patru seturi de cvadrupleți, adică 69 de copii. 

Cazul a fost raportat la Moscova de Mănăstirea de la Nikolski, la 27 februarie 1782, care înregistrase fiecare naștere, potrivit guinnessworldrecords.com. De menționat este faptul că doar doi dintre copiii care s-au născut în perioada 1725–1765 nu au reușit să supraviețuiască.

În ziua de 27 februarie 1782, lista de la Mănăstirea Nikolski a ajuns la Moscova și ea arăta că un bărbat din districtul Shuya, Feodor Vasiliev, căsătorit de două ori, avea 87 de copii”, scrie Gândul.ro.

Comentarii Facebook