Marti 7 Februarie

”Aș putea să rămân aici o viață! Este prima mea vacanță” - Reacția unui puști care a văzut prima dată marea


Deși România trece prin cei mai buni ani ai săi, fiind prosperitate, mulți copii trăiesc în pragul sărăciei. Foarte mulți nu au fost niciodată într-o vacanță și nu au văzut marea.

Alin, un puști de 9 ani, din județul Călărași, este unul dintre ei. El a ajuns pentru prima dată în viață mare, vara această, cu ajutorul unui ONG autohton, alături de alți 100 de copii.

Aș putea să rămân aici o viață! Este prima mea vacanță, nu mi-aș fi închipuit că poate fi atât de frumos”, a spus puștiul când a ajuns pe plaja din Năvodari, conform reprezentanților ONG-ului, citați de Adevărul.

Băiețelul locuiește într-o căsuță modestă, doar cu bunica și sora lui. Restul familiei e plecată în străinătate. Părinții mai trimit bani, dar gospodăria nu poate fi ținută doar de mamaia, și ea bolnavă.

Așa că, deși are numai 9 ani, băiețelul este obișnuit ca în vacanța mare să muncească: să măture curtea, să dea mâncare la animale sau să-și pună singur de mâncare. 

A fost prima lui vacanță, nu doar de la școală, ci și de la responsabilitățile de acasă. Părinții sunt plecați la muncă în străinătate, iar Alin locuiește cu sora lui și bunica, care acum este bolnavă.

Ca un om mare, pentru a îi prelua din sarcini, Alin o ajută adesea la treburile din gospodărie”, a povestit Andreea Bujor, Director Advocacy & PR al ONG-ului care a gestionat deplasarea.

Copiii din localitatea Unirea, din Călărași vor mai beneficia de sprijinul organizației, odată cu începerea anului școlar.

Este vorba despre oferirea unei mese calde și un program de after school timp de două ore pentru copiii din familii vulnerabile.

Majoritatea au părinții plecați în străinătate, la muncă, ori părinții nu au posibilități materiale”, a explicat Andreea Bujor.

Foto: World Vision Romania

Comentarii Facebook