Arafat, dezvăluire ȘOC despre cei trei pacienți care au murit: Specialistul a refuzat să urce în TIR pentru că erau pacienți COVID


Pacienți morți la Victor Babeș, după ce alimentarea cu oxigen s-a oprit. Reprezentantul firmei care administra instalația a refuzat că dea ajutor.

Raed Arafat a dezvăluit că un reprezentant al firmei care gestiona TIR- urile, în care funționeau Unități Mobile de Terapie Intensivă era în curtea Institutului Național Victor Babeș din București, dar a refuzat să urce.

Este de menționat și eu am aflat că era un reprezentant al firmei care întreține ventilatoarele în curtea Spitalului. Când s-a întâmplă situația, acesta nu a dorit să intre în tir și să ajute acolo, având în vedere că în TIR sunt pacienți cu COVID și chiar a preferat să rămână afară și să dea anumite indicații colegiilor din interiorul TIR -ului. 

Reprezentantul firmei era acolo pentru o altă intervenție și a refuzat să urce în TIR pentru a vedea ce defecțiune este”, a declarat șeful DSU, Raed Arafat.

Acesta a spus că incidentul s-a aflat după ora 17.00, iar până după ora 20.00 nu s-a comunicat nimic public pentru că s-a lucrat. Arafat a declarat că a vorbit cu ministrul Sănătății după ora 18.00.

Întrebat cine își asumă responsabilitatea pentru că nu sunt destule paturi de terapie intensivă și au fost tragedii, Arafat a spus că: ”Pandemia este un dezastru. Totuși România a făcut față și ca număr de paturi de terapie intensivă și pre-terapie intensivă. Acum suntem departe față de anul trecut. Sistemul continuă să fie sub presiune. Acum avem multe cazuri de terapie intensivă. Bolnavii vin târziu la spital. Am reușit să creștem paturile de terapie intensivă la 1530, chiar dacă nu suntem la 1600 de paturi. Eu nu pot spune cine este responsabil și cine e vinovat. Sunt anchete la Piatra Neamț, la Balș și acum aici. Încercăm să evităm orice risc”. Întrebat direct dacă se simte responsabil și va face un pas în spate, Arafat a spus: ”Altă întrebare!

Acesta a fost întrebat și dacă au fost alte trei TIR -uri cu defecțiuni, Arafat a spus că: ”Un singur TIR a fost care a avut o defecține la climatizare, care s-a repetat. La Timișoara s-a descoperit o țeavă de climatizare greșit amplasată. Acest TIR de azi este funcțional. Nu este o defecțiune din interiorul TIR -ului. Rămâne de văzut ce spun specialiștii. TIR ul de la Timișoara a fost reparat și acum vine spre țară”.

Pacienții au fost ventilați manual de medici. 

Din cei 8 pacienți internați în UTIM din cadrul Victor Babeș

- 1 pacient a fost mutat pe o secție proprie a spitalului Victor Babeș

- 1 pacient a fost transferat la Spitalul ROL 2 (secția militară a Ana Aslan)

- 2 pacienți au fost transferați la Spitalul Bagdasar Arseni

- 1 pacient a fost transferat la Floreasca

- 3 pacienți au fost declarați decedați, în urma intrării în stop cardio respirator

Comentarii Facebook