Anestezist acuzat că a violat o femeie însărcinată, sedată şi pregătită de cezariană. A abuzat alte două mame în aceeași zi


Caz absolut șocant în Brazilia, unde un medic anestezist este acuzat că a violat o femeie însărcinată în timpul unei cezariene și ar fi abuzat alte două mame în aceeași zi. Giovanni Quintella Bezerra, în vârstă de 32 de ani, a fost arestat sub suspiciunea de viol, după ce ar fi fost filmat în secret. Incidentul a avut loc Spitalul da Mulher din Rio de Janeiro.

Totul a început după ce soțului femeii i s-a spus să părăsească camera fără să-și poată vedea nou-născutul și a aflat despre ce s-a întâmplat abia când soția sa l-a recunoscut pe doctor la televizor după arestarea sa. „Nu am văzut niciodată așa ceva'', a spus delegatul Barbara Lomba, care se ocupă de investigarea cazului, conform Daily Mail. 

Femeia a zis familiei că credea că avea o halucinație în momentul atacului. Bezerra și-a finalizat pregătirea medicală în anestezie abia acum două luni. Personalul spitalului ar fi fost îngrijorat de cantitatea de medicamente pe care o dădea pacienților săi, așa că a montat o cameră de supraveghere secretă pentru a vedea ce face. Au fost îngroziți să-l vadă agresând sexual o femeie. Se pare că a agresat-o timp de aproape zece minute, notează sursa citată.

Însă membrii personalului care au înregistrat violul au spus că medicul a efectuat deja două proceduri similare în acea zi, poliția investigând dacă acele paciente au fost și ele victime ale atacului. De asemenea, colegii au devenit atât de suspicioși şi pentru că acesta folosea atât de mult anestezic încât mamele nu puteau să-și țină copiii în brațe după naștere.

Secretarul de stat pentru sănătate a declarat: „Vă informăm că va fi deschisă o anchetă internă pentru a lua măsuri administrative. Echipa Hospital da Mulher oferă sprijin deplin victimei și familiei ei. Acest comportament constituie o infracțiune care trebuie pedepsită în conformitate cu legislația în vigoare''.

De asemenea, poliția i-a lăudat pe angajaţii spitalului pentru că au luat măsuri. Audierea medicului va avea loc marți, potrivit Curții de Justiție din Rio de Janeiro. El se confruntă cu acuzații de viol şi poate primi ​​o pedeapsă cu închisoare de la 8 la 15 ani.

Comentarii Facebook