Ajutată de o clarvăzătoare, o femeie și-a înșelat mama cu 140 de milioane de dolari


O femeie a fost reținută de autoritățile din Brazilia pe motiv că s-a folosit de o clarvăzătoare iar împreună cu aceasta și-a escrocat mama cu peste 140 de milioane de dolari, obiecte de artă, bani și bijuterii.

Se pare că victima ar fi văduva unuia dintre cei mai importanți colecționari de artă din Brazilia. Fiica sa este bănuită că i-a furat operele de artă folosind o clarvăzătoare care a pretins că obiectele sunt blestemate. Escrocheria a început în 2020, când victima a fost informată de un presupus medium că fiica ei este bolnavă și a fost convinsă să plătească pentru tratament, potrivit poliției din Rio de Janeiro. 

Au început să ia operele de artă din casă, susținând că tablourile sunt blestemate, încărcate cu energie negativă", au spus polițiștii. Pe parcurs s-au alăturat mai mulți complici. Se pare că fiica și ceilalți suspecți ar fi maltratat victima, ținând-o în casă luni de zile.

În total au fost furate 16 tablouri, printre care trei lucrări ale lui Tarsila do Amaral, un pictor modernist brazilian emblematic, care împreună au fost evaluate de poliție la 137,69 milioane de dolari. Poliția a declarat că șapte persoane sunt suspectate în această infracțiune. În acest caz se fac cercetări într-un dosar de delapidare, jaf, extorcare, detenție ilegală și asociere criminală, notează Mediafax.

Comentarii Facebook