Afacere cu bebeluși în Grecia. Zeci de femei, inclusiv românce, erau obligate să râmână însărcinate iar copii erau vânduți și cu 120.000 de euro


Autoritățile elene au intrat pe firul unei rețele care trafica nou-născuți, în Creta. Aceștia au găsit o adevărată ,,fabrică de bebeluși”, condusă de un celebru doctor ginecolog grec. Tinerele, de obicei provenite din familii vulnerabile, din Europa de Est, erau racolate cu promisiunea că vor primi bani pentru a deveni mame surogat, în schimb odată ajunse în Grecia femeile n-au primit nimic din ce le era promis. Tinerele erau inseminate sau li se recolta material biologic după care erau cazate în una dintre cele 14 case unde erau supravegheate de membrii rețelei.

Femeile erau racolate de niște intermediari din Salonic, Atena şi România, care primeau și ei o parte din profit. În rețea mai activau și embriolog şi un biolog se ocupau de transferul ovulelor, și un alt doctor care se ocupa de  falsificarea actelor din  Registrul Donatorilor pentru a facilita viitoarele adopții în cazul celor care nu îndeplineau condițiile. Odată născuți, bebelușii ajungeau la cupluri din toată lumea, care nu îndeplineau condiţiile legale pentru fertilizare în vitro,  familii fără copii, cupluri de homosexuali sau bărbați singuri care doreau să devină părinți cu orice preţ. 

Anchetatorii greci au găsit până acum 98 de mame care au născut bebeluşii unor străini. Alte 71 de femei au fost păcălite să-şi doneze ovulele, informează Observator.

Fiecare copil era vândut, membrii rețelei câștigând sume cuprinse între 70.000 și 120.000 de euro. În urma cercetărilor au fost arestate nouă persoane, printre care și o româncă.


Comentarii Facebook