A fost lansată aplicația care trimite AUTOMAT coodronatele persoanelor care sună la 112. Vezi de unde o descarci


Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) anunță lansarea aplicației Apel 112, care transmite automat coodronatele geografice ale persoanei care sună la numărul pentru situații de urgență

Autoritatea Nationala pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM) informeaza utilizatorii ca apelarea serviciului de urgenta 112 este gratuita si poate fi facuta de la orice telefon fix sau mobil. Recent, Serviciul de Telecomunicatii Speciale a lansat aplicatia pentru telefoane mobile „Apel 112” care face posibila transmiterea coordonatelor geografice ale apelantului la momentul initierii apelului de urgenta catre Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112”, transmit reprezentanții ANCOM.

Aplicatia „Apel 112” permite transmiterea localizarii apelantilor la 112 atunci cand apelul de urgenta este generat din reteaua proprie de telefonie mobila. Utilizarea aplicatiei presupune activarea serviciilor de date (acces internet) si a functiei de localizare a telefonului mobil. Aplicatia este gratuita si poate fi descarcata si instalata pe telefonul mobil din Google Play si App Store, fiind compatibila cu telefoanele mobile cu sistem de operare Android sau iOS. Pentru a folosi aceasta aplicatie, utilizatorii trebuie sa aiba serviciul de date activat pe abonamentul sau cartela prepaid pe care o detin.

Chiar daca aplicatia este instalata si activa, aceasta nu va transmite automat localizarea in urmatoarele situatii specifice:

-daca numarul de telefon nu apartine unui operator mobil din Romania;

-daca nu exista acoperire a operatorului care detine numarul de telefon;

-daca telefonul este in roaming.

In aceste situatii, utilizatorii aplicatiei care apeleaza numarul de urgenta 112 pot transmite verbal coordonatele geografice de localizare care pot fi vizualizate cand este accesata aplicatia Apel 112. Mai multe informatii sunt disponibile AICI.


Comentarii Facebook