A apărut o nouă metodă de înșelătorie informatică. Atenție! Utilizatorii Instagram pot rămâne fără datele personale


Utilizatorii Instagram pot rămâne fără contul de pe site-ul de socializare sau, mai grav, fără datele personale.

După metoda SMS-ul, acum atacatorii se folosesc de concursurile false, prin care utilizatorii de Instagram primesc link-uri dubioase, iar dacă acestea sunt accesate pot rămâne fără contul de pe rețeaua de socializare sau fără datele personale.

„Am nevoie de ajutorul tău, sunt într-un concurs, poți vota pentru mine?”

Luăm drept exemplu un mesaj de acest tip pe care din ce în ce mai mulți români au început să îl primească pe Instagram, care sună așa: „Am nevoie de ajutorul tău, sunt într-un concurs, poți vota pentru mine?”. Iniţial, pentru că mesajul vine de la o persoană aflată în lista de prieteni a celor păgubiți, cei din urmă nu pun la îndoială veridicitatea mesajului și nu se gândesc să-l verifice.  

Astfel că, majoritatea celor păgubiți aleg să-și ajute prietenii virtuali fără să pună prea multe întrebări. Apoi, este trimis și cel de-al doilea mesj în care formula de adresare se schimbă: „Vă trimit link-ul de vot, tot ce trebuie să faceți este să-l copiați și să-l trimiteți ca să pot aproba logarea pentru vot”. În acest moment, cei care accesează link-ul trimis în mesaj vor fi redirecționați spre o pagină fantomă unde le sunt sustrase informațile cu caracter personal de pe contul de Instagram.

În urmă atacului cibernetic, utilizatorii pot rămâne fără datele personale

Specialiștii avertizează că aceste atacuri pot duce inclusiv la preluarea controlului total asupra dispozitivului pe care îl utilizăm. Şi mai grav, în urmă atacului cibernetic, utilizatorii pot rămâne fără datele personale. 

Un astfel de atac cibernetic poate fi direcţionat către 100.000 de conturi odată. Este nevoie ca doar 1% dintre utilizatori să dea click ca atacul să-şi atingă ţinta.


Comentarii Facebook