90 de copii au fost uciși de la începutul războiului în Ucraina, spun autoritățile ucrainene


Nouăzeci de copii ar fi fost uciși, iar peste 100 ar fi fost răniți în Ucraina de la declanșarea războiului de către Rusia, a anunțat luni procuratura generală ucraineană, notează Reuters.

Cel mai mare număr de victime s-a înregistrat în regiunile Kiev, Harkov, Donețk, Cernihiv, Sumi, Herson, Mykolayiv și Jytomyr.

Menționăm că Rusia a negat în permanență că a vizat civili în ceea ce numește Putin, o „operațiune specială de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei. Mulți cetățeni ruși, influențați de propaganda regimului de la Moscova cred că soldații ruși sunt pe pământul ucrainean pentru a elibera poporul din mâinile „naziștilor”. Acest lucru este confirmat și de cetățenii ucraineni, care spun că în discuția cu rudele lor din Rusia, cetățenii ruși spun că regimul de la Moscova nu putea ordona uciderea civililor și că de fapt, ucrainenii se ucid între ei.

Citește: EXCLUSIV. Ucraineană refugiată la Cluj: Noi nu vom ceda niciodată, atâtea lucruri au fost făcute împotriva noastră, atâția copii nevinovați au murit. Tânăra explică și ce cred rudele sale din Rusia, despre războiul din Ucraina.

Ucraina a intrat în cea de-a nouăsprezecea zi de război. Luni dimineață, au continuat bombardamentele armatei ruse în mai multe orașe. În Kiev, a fost lovit un bloc de locuințe cu nouă etaje, iar cel puțin doi oameni au fost uciși. În tot acest timp, exodul refugiaților continuă, aproximativ 2,7 milioane de oameni și-au părăsit țara până în prezent, potrivit ONU. 

Comentarii Facebook