827 de persoane angajate „la negru”, descoperite de inspecția muncii, la o singură firmă. Ce amendă a primit societatea


Peste 800 de angajați „la negru” au fost găsiți de inspectorii de muncă la o firmă de transporturi din București, în urma unei serii de controale demarate în luna septembrie. Societatea a primit amenda maximă de 200.000 de lei.

Inspectorii de muncă au depistat un angajator din București, cu activitate în domeniul transportului de persoane, care avea peste 800 (!!!) de lucrători fără contract de muncă! Repet, peste 800! Le-am solicitat inspectorilor de muncă toleranță zero la astfel de cazuri, dat fiind faptul că acești lucrători nu beneficiază de asigurare de sănătate și nici de pensie! Vom intensifica verificările în perioada următoare, pentru a descuraja astfel de comportamente din partea unor agenți economici, pe care le consider intolerabile!”, a scris ministrul Muncii, Marius Budăi, într-un mesaj pe Facebook.

El a postat și raportul primit de la Inspecția Muncii din București, care arată că firma respectivă a primit amenda maximă prevăzută de lege ăentru astfel de cazuri, 200.000 de lei.

caen.jpg

Sursa foto: Adevărul

Comentarii Facebook