Miercuri 24 Aprilie

8 din 10 români ar renunța la drepturile și libertățile lor. Jumătate dintre ei cred că statul a ascuns informații despre COVID 19


Un sondaj realizat de IRES arată că românii sunt dispuși să renunțe la libertățile pe care le au pentru a se păzi într-o situație de criză similară celei generate de virusul SARS-CoV2, dar jumătate cred că acum statul nu a fost sincer.

Studiul arată că ”8 din 10 români spun că ar renunța la drepturile și libertățile lor pentru a rămâne în siguranță într-o situație de criză similară celei generate de virusul SARS-CoV2”, dar și că ”peste 4 din 10 români ar fi dispuși să se vaccineze împotriva COVID – 19 odată ce ar exista un vaccin omologat, dar 33% spun că nu s-ar vaccina sub nicio formă. 6 din 10 români ar fi dispuși să se testeze în schimbul primirii unui ”pașaport de imunitate”. 

În același timp, aproape jumătate dintre români cred că virusul SARS-CoV2 este mai puțin periculos pe cât se crede, în timp ce 1 din 5 români apreciază că este chiar mai periculos.

Interesant este că teoria conspirației este încă puternică. ”Jumătate dintre români cred că statul a ascuns informații importante în această criză și același procent cred că statul și presa au avut o înțelegere pentru a trunchia, denatura sau limita informații cu privire la COVID – 19” și ”doar o treime dintre români mai văd statul ca pe un partener de încredere”. 

România va ieși mai dezbinată după criza generată de pandemia de COVID – 19, cred jumătate dintre români, care au ca și grijă viitorul. 

De asemenea, ”1 din 3 români se așteaptă ca situația financiară proprie să se degradeze după 15 mai” și ”peste jumătate dintre români cred că situația economică a țării se va degrada după ieșirea din starea de urgență”.

Comentarii Facebook