Zuckerberg va dona 45 miliarde de dolari! Va renunța la 99% din acțiunile Facebook



Fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, a anunțat că a desis să doneze 99% din acțiunile sale la rețeaua de socializare, pe parcursul vieții, a căror valoare este estimată astăzi la 45 miliarde dolari, potrivit Business Insider.

Fondatorul reţelei sociale a anuţat acest lucru printr-o scrisoare adresata fiicei sale Max, care a venit recent pe lume, scrie zf.ro.

Iată scrisoarea dedicată de Zuckerberg fetiței sale:

Astăzi mama ta şi cu mine ne-am angajat să ne dedicam viaţa facând partea noastra de muncă în a ajuta la rezolvarea câtorva probleme. Eu voi continua să fiu CEO-ul Facebook pentru mulţi ani de acum înainte, dar aceste probleme sunt prea importante pentru a putea aştepta ca tu sau noi să începem această muncă mai târziu. Începând din timp, sperăm să vedem beneficiile de-a lungul vieţii noastre.

Cum cu tine începe noua generaţie a familiei Chan Zuckerberg, şi începem şi noi Initiativa Chan Zuckerberg, o iniţiativă de a reuni oamenii din toată lumea, cu scopul de a dezvolta potenţialul uman şi de a promova egalitatea în rândul tuturor copiilor din generaţiea următoare. Principalele domenii pe care ne vom concentra sunt: învăţarea personalizată, vindecarea bolilor, conectarea oamenilor şi construirea unor comunitaţi puternice.

Vom dona 99% din acţinile noastre Facebook, în jur de 45 miliarde de dolari, în mod treptat, pe parcursul vieţii, pentru a progresa cu misiunea noastră. Ştim că este o contribuţie mică faţă de toate resursele şi talentele celor care deja sunt implicaţi în aceste probleme, dar vrem să facem ceea ce stă în putinţa noastră, adică să muncim alături de mulţi alţii.

CEO-ul va continua să aibă controlul asupra Facebook pentru multă vreme de acum înainte și nu va dona mai mult 1 miliard de dolari anual, sub forma de acţiuni Facebook, în următorii trei ani.

De asemenea, Zuckerberg deține și acțiuni speciale la Facebook, care îi dau drept de veto, acesta putând să doneze acțiuni obișnuite și totodată să păstreze controlul majoritar al rețelei sociale.

Comentarii Facebook