Zoom la poze ca în filmele polițiste

 

Fanii filmelor polițiste vor fi fericiți să afle că tehnologia pe care o folosesc personajele filmelor polițiste, care prin simpla apăsare a unor butoane marește orice imagine pentru a afla identitatea răufacătorilor, a devenit acum realitate.

Tehnologia se numește super-resolution și poate fi abordată prin două metode.

Prima metodă presupune existenţa unei secvenţe video din care să preluăm mai multe imagini succesive care surprind acelaşi obiect, urmând ca un filtru software să extragă cât mai multe detalii cu putinţă din care să construiască o singură imagine mai clară.

A doua abordare funcţionează cu o singură imagine sursă şi presupune folosirea unor tehnici de procesare avansate, prin care se analizează conţinutul imaginii căutând elemente similare, care pot fi combinate pentru reconstruirea detaliilor neclare, informează go4it.ro

Tehnologia super-resolution a fost dezvoltată de către Institutul Weizmann de cercetări științifice și presupune transformarea unei imagini neclare sau de mică rezoluție într-o imagine bine detaliată. Această tehnologie funcționează atât în cazul imaginilor statice, cât și în cazul secvențelor video.

Deși este o tehnologie revoluționară aceasta are un mare dezavantaj. Super-resolution nu poate fi aplicată încă în timp real(pentru pozele de pe web și clipurile de pe YouTube), din cauza cerințelor de procesare prea mari.

Comentarii Facebook