Weekend tragic pe litoralul românesc. Turiști decedați sau pierduți în mare și copii dispăruți de pe plajă



Weekend tragic pe litoralul românesc, unde mai multe persoane au murit înecate, iar altele sunt căutate în mare de salvamari.

Șapte persoane au murit sau sunt căutate în Marea Neagră, la Costineşti, Mangalia, Vama Veche şi plaja Modern. Zeci de copii au fost pierduţi pe plajă, scrie adevarul.ro.


De vineri până duminică au fost semnalate 17 cazuri de inec, dintre care trei persoane au decedat.

O tânără de Botoşani a murit la Costineşti, un alt turist de 46 de ani a pierit înecat la Neptun. De asemenea, sâmbătă seara, un bărbat a sfârşit înecat la Mangalia, în dreptul spitalului, a precizat dr. Claudia Tatarici, purtător de cuvânt SAJ Constanţa.

Totodată, alte trei persoane sunt date dispărute. Un constănţean este căutat în apele mării la Constanţa, pe plaja Modern. Tânărul , în vârstă de 29 – 30 de ani, se afla împreună cu alţi trei tineri pe o saltea, aceștia fiind duși de valuri dincolo de geamandură. La un moment dat, spun prietenii lui, nu l-au mai văzut.

Tot în acest weekend zeci de copii s-au pierdut de părinși pe plajă.

Într-o singură zi, pe plaja din Mamaia s-au pierdut vreo 50 de copii. Pe unii i-au adus ceilalţi turişti la adăpostul salvamarilor, iar pe alţii i-au zărit colegii noştri plângând pe plajă. Părinţii au impresia că-şi lasă copiii la grădiniţă“, spune Gabriel Culea, şeful salvamarilor din Mamaia şi Constanţa.

Comentarii Facebook