Vremea se încălzeşte, dar va ploua. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

 

Vremea se încălzeşte, dar va ploua în toată țara, dar pe arii extinse în Transilvania.

 

În Transilvania, VINERI se mai iveşte şi soarele printre nori, dar cad şi ploi din când în când, însă vântul rămâne liniştit şi termometrele indică temperaturi în creştere: 5 grade este maxima zilei la Miercurea Ciuc, 10 la Sibiu şi chiar 12 la Targu Mures şi Bistriţa.Spre nord - vest tot ploioasă este vremea, dar mai caldă decât până acum, cu maxime la amiază de 11 grade şi în Baia Mare şi la Oradea. Spre sud vântul devine mai alert şi aduce aer cald dinspre Mediterana, iar la Reşiţa, cu câteva raze de soare ivite printre nori, maximă atinge 12 grade, însă în Timişoara şi Arad, că şi la Deva, sunt doar 10 grade la prânz şi plouă bună parte din zi.

 

SÂMBĂTĂ, temperaturile vor continua să crească, iar maximele vor fi de la 5 grade în nordul Moldovei şi vestul Olteniei până la 16 în centru şi sud-est. Cerul va fi mai mult noros în vestul, centrul şi nordul ţării, unde va ploua pe arii extinsedar în rest înnorările vor fi doar temporare, iar ploile se vor semnala izolat şi trecător. Vântul suflă şi el agitat în zona montană, dar temporar şi în Banat, Moldova şi Dobrogea.

 

DUMINICĂ în jumătatea vestică a ţării nu prea sunt şanse de soare, norii stau adunaţi şi plouă peste zi. Vântul însă are intensificări susţinute mai ales în regiunile vestice şi la munte dat la cote ceva mai reduse şi în est, sud-est, centru şi nord-vest.

 

Vremea se răceste în prima zi din săptămână în regiunile intracarpatice, când însă în sud-est rămân temperaturi ridicate, spre 20 de grade, însă în următoarele zile în toate regiunile temperaturile scad cu 4... 5 grade, vremea redevenind normală termic pentru început de aprilie. Iar ploile sunt şi ele prezente, la început în mai ales estul şi sud-estul ţării, iar apoi - local şi temporar - în restul teritoriului, conform rtv.net.

Comentarii Facebook