Marti 31 Ianuarie

Vrei sa te lași de fumat? Iată cum va reacționa organismul tău


Decizia de a te lăsa de ţigări este grea, iar stările prin care trece un fost fumător nu pot fi înţelese decât de o persoană în aceeaşi situaţie. Ce se întâmplă cu corpul tău în perioada imediat după ce ai renunţat la viciu? Când şi de ce apare sevrajul?

Corpul uman este o maşinărie incredibilă, capabilă să revină pe linia de plutire şi atunci când este agresat constant şi cu cele mai periculoase arme. Știai că organismul începe să-şi revină la nici 20 de minute după ce ai renunţat la ţigări? Prima dată, tensiunea arterială revine la valorile normale. Iar la 24 de ore după ultima ţigara, plămânii încep să se cureţe de substanţele nocive din fumul de ţigară.

Specialiştii din cadrul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii au veşti bune pentru cei care intenţionează să renunţe la viciu. Dacă ai în jur de 30 de ani, renunţarea la fumat îţi va aduce 10 ani de viaţă în plus. Cei care renunţă la 40 de ani mai câştigă 9 ani. Și tot aşa. Până şi cei care au fost diagnosticaţi cu afecţiuni cardiace au multe de câştigat de pe urma renunţării la ţigări: astfel, foştii fumători care au suferit un infarct au un risc de două ori mai mic de a mai face altul decât cei care continuă să fumeze.

Citește mai departe pe Clicksănătate.ro

Comentarii Facebook