Vladimir Putin acâștigat alegerile prezidențiale din Rusia cu 76% din voturi


Vladimir putin a câștigat un nou mandat în funcția de președinte al Rusiei, în urma alegerilor prezidențiale din 18 martie.

Conform agenției Tass, peste 55 de milioane de cetăţeni ruşi au votat pentru Putin în cadrul alegerilor, a anunţat luni Comisia Electorală Centrală de la Moscova, după ce au fost numărate 99% dintre circumscripţiile electorale.

Liderul de la Kremlin a obținut, astfel, 76% dintre voturile exprimate, rezultatul reprezentând o premieră pentru Vladimir Putin în privinţa anvergurii susţinerii sale.

Putin a obţinut 76.65% dintre voturile exprimate, fiind urmat de: Pavel Grudinin (Partidul Comunist) - 11,81%; Vladimir Jirinovski (Partidul Liberal Democrat) - 5,67%; Ksenia Sobciak (Iniţiativa Civică) - 1,66%; Grigori Iavlinski (Iabloko) - 1,04%, Boris Titov (Partidul Creşterii) - 0,75%, Maxim Suraikin (Comuniştii Rusiei) - 0,68%, Serghei Baburin (Uniunea Naţională a Rusiei) - 0,65%, conform Mefiafax.

Vicepreşedintele Comisiei Electorale Centrale, Nikolai Bulaiev, a mai anunţat că prezenţa la vot a fost actualizată la "puţin peste 67%", în condiţiile în care au fost înregistrate peste 110 milioane de persoane cu drept de vot.

Comentarii Facebook