Virusul de pe Yahoo încă face ravagii în România. Vezi cum te poți apăra



Un virus informatic a infectat în ultimele zile serviciul publicitar al celor de la Yahoo, iar românii par să fie printre cei mai afectați de acet tip de malwertising (reclamă rău intenționată).

Metoda de distribuție este extrem de populară printre infractorii informatici, deoarece permite unui atacator să țintească întregul public al unui site cu trafic ridicat, precum Yahoo, în acest caz numărul victimelor va fi proporțional cu traficul. Chiar dacă portalul a identificat și eliminat reclama periculoasă, utilizatorul deja infectat va continua să simtă efectele virusului în primul rând prin pierderi de bani și date sensibile, de aceea dezinfecția rapidă e crucială”, a declarat Cătălin Coșoi, Chief Security Strategist, Bitdefender, potrivit realitatea.net.

Atacul vizează computerele care au Java instalat, iar în cazul în care acestea nu au cele mai recente versiuni, virusul profită de vulnerabilitpțile programului și permite instalarea unor alți viruși extrem de periculoși, precum Zeus (malware financiar) și Dorkbot (un virus cu capabilități de control de la distanță).

Pentru a putea evita astfel de atacuri specialiștii recomandă actualizarea pluginurile web (Java, Adobe Reader și Flash Player) și instalarea unei soluții antivirus performante.

Comentarii Facebook