Viorica Dăncilă și GAFELE din discursul de la moțiune: ”De ce mințiți că prețurile a crescut?!”

 

Viorica Dăncilă a citit un discurs lung de pe foaie la moțiunea prin care s-a încercat demiterea ei. Demersul opoziției a fost un eșec, mai ales că UDMR a trădat și a ieșit din sală la vot.

 

Premierul Dăncilă a gafat în stilul propriu, deși a citit de pe foaie tot ce a spus. 

 

Șefa guvernului s-a lăudat cu faptul că "performanţele" guvernului au fost apeciate şi de "Banca Monetară". Corect era Banca Mondială. 

 

Au urmat apoi alte gafe de pronunţie, cum ar fi ”în profida” sau dezacorduri: ”De ce mințiți oamenii că în fiecare lună a crescut prețurile?”.

 

Au urmat enunţuri hilare: ”Această dezinformare este pur și simplu o minciună!” sau ”Majorările de preţuri s-au diminuat”, ”Când nu ați mai avut de ce să vă luați, v-ați luat de coafură”.

 

”Am parcurs cu atenție textul moțiunii și sunt dezamăgită. Am sperat să fim avertizați, corectați. Nu m-am așteptat ca întreaga moțiune să fie o înșiruire de falsuri. Mistificați realitatea pentru a vă servi propriile interese politice.Când nu mai puteţi combate măsurile bune ale Guvernului, atacaţi într-o măsură primitivă începând de la îndemnurile rudimentare de a lua parul ca să-i loviţi pe adversari, până la gesturile obscene făcute în Parlamentul României. Când nu aţi mai putut nega beneficiul majorărilor de pensii şi salarii, v-aţi legat de aspectul fizic, de coafură sau de ţinuta adversarilor politici. Când nu aţi mai avut cum să negaţi performanţele economice ale acestei guvernări, recunoscută de Fondul Monetar Internaţional, Banca Monetară (Banca Mondială - n.r.) , aţi început să faceţi comentarii jignitoare la adresa nivelului de pregătire a opozanţilor dumneavoastră. Când nu aţi mai putut contrazice rezultatele economice pozitive, confirmate de INS şi EUROSTAT, aţi început să minţiţi şi să denaturaţi performanţa guvernării noastre”, a afirmat premierul în plenul reunit.În 2020, românii vor trage linia și vor surprinde corect esența lucrurilor când vor merge la vot. Ecuația e simplă: dvs. ați tăiat, noi am majorat pensiile și salariile.”

 

”Pentru dumneavoastră, creşterea veniturilor românilor este o măsură populistă care va aduce haosul în economie. Pentru dumneavoastră, majorarea salariului minim din România este o măsură antisocială şi antieconomică aşa cum susţin unii din reprezentanţii dumneavoastră într-o scrisoare deschisă. Pentru dumneavoastră creşterea economică de excepţie pe care a avut-o România anul trecut este rezultatul incapacităţii şi incompetenţei guvernării. Îi rog pe români să aibă răbdare pentru acest circ prezentat în Parlamentul României. În viziunea dumneavoastră, scăderea datoriei guvernamentale este de fapt o creştere a datoriei. Orice ar fi făcut acest Guvern, orice ar face, oricât de bine ar merge lucrurile, pentru dumneavoastră este imposibil să ieşiţi din această paragdimă a catastrofei, a dezastrului şi a circului”.

Comentarii Facebook