Vinul roșu, remediu anti-îmbătrânire


Potrivit unui nou studiu, vinul roșu conține un ingredient natural, resveratrolul, care ajută la lupta împotriva afecțiunilor cauzate de vârsta înaintată.

Resveratrolul, ce se găseşte în boabele de struguri, este considerat de mai mulţi specialişti un element cu proprietăţi anti-îmbătrânire. Din acest motiv, cercetătorii studiază acest compus pentru a putea concepe medicamente anti-îmbătrânire mai eficiente.

Oamenii de ştiinţă consideră că resveratrolul funcţionează prin amplificarea activităţii sirtuinelor, o familie de proteine ce se găsesc de-a lungul întregului corp, despre care se crede că luptă împotriva afecţiunilor asociate îmbătrânirii, precum diabetul de tip 2, cancerul sau Alzheimerul. Mai exact, cercetătorii cred că resveratrolul amplifică acţiunea SIRT1, proteină care acţionează pentru a face mitocondriile (elementele din celule ce transformă alimentele în energie) mai eficiente.

Legătura dintre resveratrol şi proteina SIRT1 a mai fost postulată înainte, atât de autorul acestui nou studiu, profesorul de genetică David Sinclair de la Universitatea Harvard, cât şi de alţi specialişti.

Sinclair a publicat în 2012 un studiu în care arăta că şoarecii care nu au gena SIRT1 nu au parte de beneficiile resveratrolului. Din nefericire, proteinele folosite în acest studiu nu sunt produse în mod natural în corpul animalelor sau al oamenilor, motiv pentru care nu au putut identifica partea din proteină asupra căreia are efect resveratrolul.

Citește mai departe pe Descoperă.ro

Comentarii Facebook