Adrian Paunescu a fost inmormantat cu onoruri militare. Mii de oameni l-au condus pe ultimul drum- VIDEO si FOTO

Poetul Adrian Paunescu a fost inmormantat cu onoruri militare pe Aleea Scriitorilor din Cimitirul Bellu. Mii de oameni l-au insotit pe ultimul drum.

 

Cateva mii de oameni s-au strans in Cimitirul Bellu ca sa isi ia ramas bun de la poetul Adrian Paunescu. Au luat cuvantul mai multi oameni de cultura din Romania si Republica Moldova.

 

Mai multi preoti au tinut o slujba, iar oamenii l-au aplaudat pe poet, in ritmurile fanfarei. Garda militara a tras mai multe salve in aer si a fost intonat imnul Romaniei. Drapelul cu care a fost acoperit sicriul poetului a fost inmanat sotiei acestuia, Carmen Paunescu.

 

Locul de veci al lui Adrian Paunescu se afla in apropierea mormintelor lui Mihai Eminescu, I. L. Caragiale, Nichita Stanescu, George Calinescu, Mihail Sadoveanu, Nicolae Labis si George Cosbuc.

 

La funeralii au participat Corneliu Vadim Tudor, Codrin Stefanescu, Varujan Vosganian, Marius Tuca, Victor Socaciu, Gheorghe Gheorghiu, Mircea Vintila, Nicolae Badea, Victor Ponta, Adrian Nastase, Lavinia Sandru, Ecaterina Andronescu, dar si numerosi actori.

 

Adrian Paunescu a murit vineri dimineata la Spitalul Floreasca din Bucuresti. Trupul sau a fost depus la Uniunea Scriitorilor si la Ateneul Roman, de unde mii de romani si-au luat ramas bun de la poet.

Comentarii Facebook