Victor Ponta şi Rovana Plumb vor să acorde alocații diferențiate, în funcție de venitul părinților

 

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, și premierul Victor Ponta se gîndesc să acorde alocații diferențiate copiilor. 

 

Am trimis adresa la Curtea Constituțională, nu avem niciun răspuns momentan. Gândim un pachet integrat și e firesc să avem o analiză, o componentă reprezintă opinia CCR, dacă, așa cum se întâmplă în UE, acest drept universal poate fi acordat fie în funcție de veniturile familiei sau în funcție de vârstă. Am analizat tot ce se întâmplă în statele membre UE, nicăieri nu există o alocație egală din punct de vedere al cuantumului pentru toți copii. Asistența socială în România trebuie să se schimbe, să fie țintită spre familiile care au nevoie”, a adăugat Rovana Plumb, ministrul Muncii.

 

Premierul a spus și el că părinții cu bani ar trebui să primească o alocație mai mică pentru copiii lor. ”În baza unei decizii din 2006, Curtea Constituţională a spus «dăm copilului aceeaşi sumă, nu avem voie să punem nicio condiţie». Eu vorbesc însă despre ceva ce e depăşit, trăim în 2015, avem mai multă minte decât în 2006, societatea se schimbă şi atunci ne gîndim câţi părinţi nu şi-au ridicat niciodată alocaţia de 42 lei şi nu o vor ridica nici pe cea de 84 lei, pentru că au venituri suficiente, precum şi câţi părinţi ridică alocaţia, dar banii nu ajung”, a spus Ponta, conform România TV.

 

Președintele Klaus Iohannis a promulgat luni Legea privind aprobarea Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 65/2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, prin care este dublată alocația pentru copii, de la 42 de lei la 84 de lei.

Comentarii Facebook