Victor Ponta cere Gold Corporation sa faca publice sponsorizarile acordate politicienilor

Presedintele PSD, Victor Ponta, cere companiei Gold Corporation sa faca publice numele politicienilor si publicatiilor care au beneficiat de sponsorizari.

 

Liderul PSD a declarat ca Traian Basescu isi protejeaza spornsorii din campanie, dupa ce seful statului a anuntat ca sustine investitia de la Rosia Montana.

 

"Ca si in 2004, Traian Basescu isi protejeaza sponsorii din campanie, impotriva intereselor Romaniei. Cred ca mai intai trebuie sa discutam despre transparenta fondurilor Gold Corporation pentru a sponsoriza persoane politice si mass-media. Gold Corporation ar trebui sa facă publice toate persoanele politice, fie ca sunt de la PSD, PNL sau PDL, pe care le-a sponsorizat, pentru ca la Basescu stim sigur ca a fost, probabil si la Roberta Anastase. Altminteri, riscam sa avem in Romania cel mai grav caz de lobby si coruptie politica", a declarat Victor Ponta, potrivit Mediafax.

 

Presedintele PSD nu a vrut sa spuna daca sprijina sau nu continuarea exploatarii de la Rosia Montana: "Dupa ce aflu cati politicieni si cate ziare plateste Gold Corporation, pot sa imi fac o parere".

 

Vezi si

Traian Basescu: Romania are nevoie de proiectul Rosia Montana. Stam pe o avere si nu o exploatam!

Comentarii Facebook