Traian Basescu: Romania are nevoie de proiectul Rosia Montana. Stam pe o avere si nu o exploatam!


Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a anuntat ca proiectul Rosia Montana trebuie infaptuit si ca Romania are nevoie de el.

Traian Basescu a mentionat, totusi, ca trebuie "renegociata partajarea beneficiilor", adaugand ca proiectul nu poate incepe fara avizul Comisiei Europene.

Presedintele Romaniei a mai spus ca Guvernul trebuie sa aiba curajul de a le spune romanilor ca exploatarea cu cianuri de la Rosia Montana trebuie demarata.

Basescu a adus ca argumente in favoarea necesitatii inceperii lucrarilor evolutia pretului aurului din ultimii cinci ani. "Ce tara sta cu o asemenea avere in pamant fara sa gaseasca solutii s-o scoata?", a spus Traian Basescu.

Seful statului le-a raspus si ecologistilor care sustin ca mediul va fi distrus prin aceasta exploatare: "Pe cei care vorbesc despre distrugerea mediului ii invit sa mearga acum la Rosia Montana".

Proiectul de exploatare a aurului de la Rosia Montana ar avea costuri de exploatare de un miliard de dolari si este dezvoltat de Rosia Montana Gold Corporation, firma controlata de compania canadiana Gabriel Resources. Firma detine 80,46% din actiuni, iar statul roman are 19,31%, prin Minvest Deva.

 

Vezi si...

Boc: Nu sunt un fan al proiectului Rosia Montana. Nu e avantajos financiar pentru stat

Comentarii Facebook