Duminica 28 Aprilie

Vezi din ce sunt facuti cu adevarat cartofii prajiti de la McDonald's. ANPC a facut sesizare la CNA

 

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor s-a autosesizat in legatura cu o reclama a lantului de restaurante McDonald's si cere CNA sa ia masuri.

Intr-un cominicat de presa, se anunta ca Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) a constatat emiterea, pe diferite posturi TV a unui spot publicitar - SC McDonald's SRL - prin care se fac afirmatii precum "cartofii prajiti de la McDonald's aduc aminte de bunici" si se transmite consumatorilor informatia conform careia materia prima utilizata este "cartoful" ce provine de la piata.

In urma unui control desfasurat de comisarii ANPC, s-a observat ca in realitate cartofii prajiti de la McDonald's sunt obtinuti prin tratarea termica a unor cartofi congelati. Ingredientele produsului "cartofi congelati" sunt cartofi, ulei vegetal, dextroza si stabilizatorul difosfat de sodiu.

"In consecinta, prin spotul publicitar se transmit doua informatii menite a induce in eroare consumatorii, respectiv ca produsul "cartofi prajiti" ar proveni din cartofii proaspeti achizitionati de la piata, in conditiile in care materia prima utilizata este "cartofi congelati" (care contine si alte adaosuri, inclusiv aditivi) si ca "aduc aminte de bunici", ceea ce induce consumatorului ideea falsa de reintoarcere la calitatea de odinioara, de produs fabricat dupa metode artizanale, in realitate, produsul fiind industrial. Pentru cele constatate, ANPC a sanctionat SC McDonald’s SRL si a solicitat Consiliului National al Audiovizualului, aplicarea masurilor ce se impun pentru intrarea in legalitate privind difuzarea acestui spot publicitar", se arata in comunicatul de presa ANPC.

Comentarii Facebook